Απαλλαγή από Μαθήματα εξαμήνου 2021Β

Οι καταρτιζόμενοι/ες οι οποίοι τεκμηριώνουν διακίωμα για την απαλλαγή τους από συγκεκριμένα μαθήματα, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία, συνοδευόμενη από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι και την Παρασκευή 29/10/2021.

Σε όλες τις περιπτώσεις, για όλες τις κατηγορίες, απαιτείται η προσκόμιση:
α) συμπληρωμένη η αίτησης απαλλαγής από μάθημα (χορηγείται από τη Γραμματεία, συμπληρώνεται μία αίτηση για κάθε μάθημα),
β) φωτοαντίγραφο ταυτότητας και
γ) συμπληρωματικά ανά αίτηση τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

Ξένη Γλώσσα

Για την απαλλαγή από μάθημα Ξένης Γλώσσας απαιτείται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2 για τη συγκεκριμένη γλώσσα.

Υπόλοιπα Μαθήματα

  1. Για απαλλαγές από μαθήματα τα οποία έχουν κατοχυρώσει καταρτιζόμενοι σε ειδικότητες των ΙΕΚ χρειάζεται επιπλέον:
    α) Ατομικό δελτίο Καταρτιζομένου.
  2. Για απαλλαγές από μαθήματα λόγω πιστοποιημένων προσόντων καταρτιζομένων οι οποίοι είναι απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρειάζονται επιπλέον:
    α) Αντίγραφο Πτυχίου ή Διπλώματος
    β) Βεβαίωση Αναλυτικής Βαθμολογίας και
    γ) Αποσπάσματα του Οδηγού Σπουδών της σχολής στην οποία φοίτησε, που αφορούν το μάθημα που αιτείται απαλλαγής (ο Οδηγός Σπουδών πρέπει να είναι της ίδιας χρονικής περιόδου με την αναλυτική του βαθμολογία).
    Στην αίτηση θα πρέπει να διευκρινίζεται σαφώς η αντιστοιχία του μαθήματος που αιτείται κάποιος απαλλαγή, με συγκεκριμένο μάθημα/τα τα οποία έχει διδαχθεί.
  3. Για απαλλαγές από μαθήματα λόγω πιστοποιημένων προσόντων πέραν των ανωτέρω περιπτώσεων, συμπληρωματικά τα δικαιολογητικά τα οποία πιστοποιούν ότι διαθέτει τα προσόντα για την απαλλαγή του από το μάθημα που αιτείται.