Αποφοίτηση – Απαλλαγή από Πρακτική – Ενάρξεις Πρακτικής Άσκησης

Α) Όσοι/ες καταρτιζόμενοι/ες του Δ’ εξαμήνου σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής από την Πρακτική Άσκηση λόγω αποδεδειγμένης προϋπηρεσίας, και δεν το έχουν ήδη κάνει, θα πρέπει να καταθέσουν το αντίστοιχο αίτημα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ώστε να συμπεριληφθούν στις εκδόσεις Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) της 1ης Ιουλίου 2021.

Β) Καταρτιζόμενοι/ες του Δ’ εξαμήνου που μέχρι 30/6 έχουν ολοκληρώσει ή απαλλαγεί από την Πρακτική τους Άσκηση και μπορούν να αποφοιτήσουν, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση και να ζητήσουν την έκδοση Β.Ε.Κ. προσκομίζοντας στη Γραμματεία και δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (έγχρωμες), επίσης το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ώστε να συμπεριληφθούν στις εκδόσεις Β.Ε.Κ. της 1ης Ιουλίου 2021.

Γ) Μετά την ολοκλήρωση και του Β’ εξαμήνου όλοι/ες οι καταρτιζόμενοι/ες αποκτούν δικαίωμα για Πρακτική Άσκηση. Όσοι/ες θέλουν να κάνουν πρακτική από 1 Ιουλίου, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον εργοδότη και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώστε να εκδοθούν οι αποφάσεις άμεσα με την έκδοση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου και να προλάβουν οι εργοδότες πριν την 1η Ιουλίου να δηλώσουν τις πρακτικές στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι καταρτιζόμενοι/ες Β’ προς Γ’ εξάμηνο μπορούν να ζητήσουν 8ωρη πρακτική για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα εγκρίνονται 6ωρα προγράμματα.

Η πρακτική άσκηση περιγράφεται λεπτομερώς στον ιστότοπο του ΙΕΚ (https://2saekirak.sch.gr/?page_id=107).

Όλα τα έντυπα βρίσκονται στον ιστότοπο του ΙΕΚ (https://2saekirak.sch.gr/?page_id=14).

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε email () ή να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο ΙΕΚ κατά τις ώρες γραμματείας (3-7 μμ) καθημερινά.