Ενημέρωση για τη διεξαγωγή μαθημάτων και διαδικασιών κατάρτισης από 24/05/2021

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με Κ5/53712/14-05-2021, της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας σχετικά με την επανέναρξη της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ι.Ε.Κ. και τα οριζόμενα στις αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29696/13-05-2021(ΦΕΚ 1903/τΒ’) και Δ1α/Γ.Π.οικ.29922/13-05-2021 (ΦΕΚ 1944/τΒ’) κοινές υπουργικές αποφάσεις, σας ενημερώνουμε για τη συνέχιση των μαθημάτων και τη μερική επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, έως την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Εαρινού εξαμήνου 2021Α:

Τα θεωρητικά μαθήματα όλων των ειδικοτήτων συνεχίζουν να διενεργούνται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως κατάρτισης, με χρήση Σύγχρονης μεθόδου μέσω τηλεδιασκέψεων και Ασύγχρονης με την πλατφόρμα eClass του ΙΕΚ.

Η πλειοψηφία των εργαστηριακών μαθημάτων και το εργαστηριακό μέρος των μικτών μαθημάτων συνεχίζουν να διενεργούνται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως κατάρτισης. Εξαίρεση αποτελούν τα εργαστηριακά μαθήματα συγκεκριμένων ειδικοτήτων τα οποία θα πραγματοποιούνται με δια ζώσης κατάρτιση με την ελάχιστη δυνατή επαφή των καταρτιζόμενων με κοινόχρηστο εξοπλισμό, υλικά, πάγκους εργασίας και επιφάνειες των εργαστηριακών χώρων.

Δείτε τα εργαστηριακά μαθήματα που θα διενεργούνται με δια ζώσης κατάρτιση στο άρθρο Ανανεωμένα Ωρολόγια Προγράμματα Εαρινού 2021A από Δευτέρα 24/05/2021

Οι τελικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών με ΕξΑΕ & δια ζώσης)και τυχόν επανεξετάσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ με την εκπόνηση γραπτών εργασιών που θα δοθούν στους/στις καταρτιζόμενους/ες από τους/τις εκπαιδευτές/τριες και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα του εξαμήνου.

Τονίζεται η ανάγκη πιστής τήρησης όλων των κανόνων προστασίας και των μέτρων υγιεινής, όπως περιγράφονται στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια καταρτιζομένων, εκπαιδευτών και διοικητικού προσωπικού.

Όσον αφορά την Πρακτική Άσκηση μπορείτε να ενημερωθείτε από το άρθρο Επανέναρξη δυνατότητας πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, είναι υποχρεωτικός για τους καταρτιζόμενους/πρακτικά ασκούμενους/εκπαιδευόμενους/σπουδαστές, τους εκπαιδευτές, το εκπαιδευτικό, διδακτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Ι.Ε.Κ. κατά τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων και της πρακτικής άσκησης ή της διά ζώσης διδασκαλίας.

Δείτε το σχετικό άρθρο Yποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για την επαναλειτουργία των ΙΕΚ και τη διενέργεια της πρακτικής άσκησης