Επανέναρξη δυνατότητας πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης

Όλοι/ες οι καταρτιζόμενους/ες που έκαναν πρακτική άσκηση και λόγω των μέτρων σταμάτησε στις 6/11/2020, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τα παρακάτω.

Όλοι/ες ανεξαιρέτως πρέπει να μας στείλετε την Βεβαίωση εργοδότη (για λήξη) στην οποία θα έχουν υπολογιστεί οι ώρες που κάνατε μέχρι και στις 6 Νοεμβρίου 2020, καθώς μετά λόγω των μέτρων σταμάτησαν οι πρακτικές.

  • Όσοι/ες αποφασίζετε να μην συνεχίσετε (διακοπή πρακτικής), θα μας στείλετε επιπλέον μια Υπεύθυνη δήλωση ότι διακόπτετε την Πρακτική σας και θα φέρετε πίσω το βιβλίο σας με τη βεβαίωση εργοδότη (για λήξη) στο ΙΕΚ.
  • Για όσους/ες συνεχίζουν, επειδή έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την αναστολή των πρακτικών, οι ημερομηνίες λήξης στις πρώτες αποφάσεις έχουν παρέλθει και θα πρέπει να εκδοθούν νέες. Έτσι, όσοι/ες θέλετε να συνεχίσετε στον ίδιο εργοδότη, θα μας στείλετε επιπλέον την Βεβαίωση εργοδότη (για έναρξη) και θα μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες (6ωρο ή 8ωρο, λήξη κτλ).

Όλα τα έντυπα βρίσκονται στον ιστότοπο του ΙΕΚ (https://2saekirak.sch.gr/?page_id=14).

Καταρτιζόμενοι/ες που θέλουν να ξεκινήσουν απλά πρακτική, θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που ισχύει, όπως περιγράφεται στον ιστότοπο του ΙΕΚ (https://2saekirak.sch.gr/?page_id=107).

Επειδή οι εργοδότες πρέπει να δηλώσουν την Πρακτική και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οι διαδικασίες (επαν)έναρξης θα πρέπει να γίνονται μερικές μέρες πριν, δηλαδή όσοι/ες θέλουν να ξεκινήσουν πρακτική τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και αποστείλει τα παραπάνω έντυπα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 13/5/2021.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε email () ή να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο ΙΕΚ κατά τις ώρες γραμματείας (3-7 μμ) καθημερινά.